Mobili di qualità dell’Alta

Mobili di qualità dell’Alta

Het is al meer dan 100 jaar geleden dat de hooihark van de 1e  generatie Talen in 2 stukken brak. Wat nu? Het is voor Talen de aanleiding dat hij in 1919 begint met het maken van houten stelen voor zeisbomen en hooiharken.

Talen is een vakman in het bewerken van hout en zijn onderneming blijkt een succes te zijn. Zijn zes zoons gaan in de houtbewerking hun eigen weg en specialiseren zich, variërend van het zagen van ruwe boomstammen tot het maken van tuingereedschap en meubels.

Enkele generaties later is Alta Meubelen een bedrijf met ervaring. Onze vakmensen bewerken met ultramoderne machines het Scandinavische naaldhout en loofhout tot een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Een detail hiervan is de authentieke zwaluwstaartverbinding in de laden.

Onze meubelen worden ook in Duitsland en Zwitserland verkocht. Het zijn landen die een hoge kwaliteit eisen. Dat past bij ons. Wanneer u een Alta product vastpakt voelt u dat het kwaliteit is. Dat vinden wij belangrijk!

De Alta meubelen in White Wash en Stone Grey zijn gemaakt van krachtig, warm en veelzijdig Scandinavisch naaldhout. Dit hout is van een hoge kwaliteit met het juiste karakter. Dit wordt zorgvuldig geselecteerd om duurzame en massieve meubelen te produceren. Het is een egaal gekleurde houtsoort, in tegenstelling tot het vergelijkbare grenen. De uiterlijke kenmerken van massief naaldhout zijn houtnerven en noesten. Bij de fraaie dekkende kleuren Snow White en Antraciet gebruikt Alta loofhout gecombineerd met MDF. Deze houtsoorten hebben nagenoeg geen noesten, waardoor we een gesloten oppervlakte krijgen. Al deze houtsoorten komen uit bossen met verantwoord bosbeheer.

Visualizza la raccolta

Acquista i nostri prodotti

Cosa rende Alta unica?

Il nostro approccio

Chiedi?

Dettagli del contatto