Stevige kindermeubelen van massief hout

Een duurzaam natuurproduct..

Houtsoorten

Voor het produceren van de Alta meubelen gebruiken wij massief hout. Door dit ’echte’ hout op de juiste manier te verwerken ontstaat er een kwaliteitsproduct met een lange levensduur. Voor de transparante houtkleuren White wash en Stone grey gebruiken wij Scandinavisch naaldhout van een hoge kwaliteit. Dit naaldhout heeft een specifiek karakter van houtnerven en kleine noesten dat door de transparante kleur goed zichtbaar is. Voor de strakke kleuren Snow white en Antraciet gebruiken wij loofhout zonder noesten gecombineerd met MDF. Hierdoor krijgen we een gesloten en glad oppervlak dat past bij deze moderne kleuren. De natuur als basis van ons eindproduct vinden wij belangrijk. Daarom gebruiken wij hout uit duurzaam beheerde bossen.

De vier Alta kleuren

White wash

Stone grey

Snow white

Antraciet

White wash

Voor een wat speelser effect doe je er goed aan om de kleur ‘white wash’ te kiezen. Deze kleur past prachtig bij vele interieurstijlen en is goed te combineren met allerlei kleuren. De kleur maakt een meubel iets minder strak en geeft een levendige uitstraling.

Stone grey

Voor de stoere kinderkamer hebben we de kleur ‘stone grey’. Een prachtige warme grijstint, waar de houtstructuur nog doorheen te zien is. Het geeft een robuust en natuurlijk effect, wat precies past bij een stoere kinderkamer.

Snow white

Door de frisse kleur ‘snow white’ lijkt een kinderkamer al snel ruimer. Ook past de kleur heel erg goed bij allerlei leuk kinderbehang. Het valt met vele andere kleuren te combineren. Mooi wit is eigenlijk altijd goed en het wordt vaak gebruikt in een strak interieur. Tegenwoordig wordt wit ook veel gecombineerd met natuurtinten, zoals bijvoorbeeld rieten producten. Snow White is gelijk aan RAL 9016.

Antraciet

De kleur ‘antraciet’ geeft een meubel een strak en stoer effect. Maar ook kan de kleur heel stijlvol zijn. Het ligt er maar net aan hoe je de kinderkamer verder inricht. De donkere kleur geeft een meubel echt een eigen karakter en het meubelstuk zal zo zeker opvallen in het totaalplaatje. Deze kleur is ook heel mooi te combineren met Stone grey.